Carosari Frigorifice autoutilitare/Service agregate frigorifice si izolatii

Inovatie

De ce este Romad cea mai buna alegere?

Succesul nostru până în prezent se datorează atât satisfacției si increderii clienților nostri cât și dăruirii  în a furniza produse de calitate superioară si incredere. Cu sute de vehicule comerciale transformate si aplicatii instalate, ne consideram specialisti in temperatura controlata.

Va prezentam un ghid de bază pentru transporturile frigorifice, si in general pentru toate tipurile de vehicule comerciale carosate pentru transporturile cu temperatura controlata.

Această scurta introducere nu va răspunde probabil la toate întrebările dumneavoastra, de aceea va rugam contactați departamentul nostru de vânzări sau tehnic. Vom fi încântați să vă oferim consultanță generală sau tehnică și orice alt nivel de asistență practică.

 

 

 

 

 

 

 

 

Norme generale pentru o buna izotermare

Pe scurt, regulile generale pentru izolație sunt:
-Folosirea de materiale pe bază de poliuretan sau DOW styrofoam de bună calitate, 35-40 kg/mc densitate.
-Folosirea unei grosimi corecte de 50 – 75mm pentru operațiunea de răcire, 100 – 125mm pentru congelare.
-Izolarea tuturor zonelor, pe cât posibil, la aceleași standarde – laterale, acoperiș, podea și uși.
-Acordarea unei griji deosebite pentru a preveni golurile care măresc factorul K (izolație)

Când este totul făcut cu izolația, ne asiguram că avem suficientă compensație pentru factorul K si am tinut cont de variabile precum deprecierea in timp a materialului folosit, tipul de distributie/livrare, precum si numarul de deschideri de usi.
Detaliile privind modul de calculare a scurgerilor totale de căldură sunt discutate in cele ce urmeaza.
Sunați la Romad 0723560381 si vă vom recomanda cea mai potrivită unitate pentru dvs.!
Citeste mai mult
Functionarea sistemelor frigorifice

Din păcate, nu putem izola o ușă deschisă. Deci, de fiecare dată când vehiculul se oprește pentru a încărca sau a descărca, o cantitate mare de caldura si umiditate patrunde in incinta. Aceasta înseamnă că agregatul frigorific trebuie să lucreze din greu pentru a răci din nou rapid si pentru a opri incalzirea încărcăturii.

Cat de des sunt deschise ușile și cu cât mai mult timp sunt mentinute deschise, cu atât mai greu trebuie să funcționeze agregatul frigorific pentru a recupera temperatura.
Prin urmare, este esențial să știm care este aplicatia, cum va funcționa vehiculul înainte de a încerca să selectam o unitate adecvată pentru agregatul frigorific.

Sunați la Romad 0723560381 si vă vom recomanda cea mai potrivită unitate pentru dvs.!

Citeste mai mult
Caldura de serviciu

Totalul căldurii care intră în vehicul ca urmare a deschiderilor ușilor se numește CALDURA de serviciu. Pentru a calcula corect, va trebui să estimam de câte ori pe oră vor fi deschise ușile și pentru cât timp vor ramane deschise. Suntem  conservatori! Vom face cea mai slabă evaluare posibilă a modelului de funcționare propus și apoi adăugam o marjă de siguranță.

Deoarece deschiderile ușilor pot adăuga o mare cantitate de caldura, mai ales dacă operatorul este neglijent, este mai bine să supraestimam mai degrabă nevoia, decât să se încheie cu un agregat frigorific care nu poate suporta “caldura de serviciu”.

Notă: Caldura de serviciu poate fi estimată numai, pentru că se bazează pe o predicție a modelului de funcționare al vehiculului. Aceasta este esențial de luat in calcul pentru ca utilizatorul final să aibă o evaluare realistă a celui mai grav model de funcționare posibil și să folosim acest lucru în calcule.

Orice subestimare a caldurii de serviciu ar putea duce la un sistem care nu poate să mențină temperatura necesară.

În cazul în care deschiderile frecvente ale ușilor sunt inevitabile, poate fi utilă instalarea perdelelor de benzi din plastic, de tip PVC, pe partea interioara a ușilor pentru a reduce mișcarea aerului în timpul încărcării și descărcării. Romad are experiență în calculul acestor variable pentru a vă satisface nevoile.

Sunați la Romad 0723560381 si vă vom recomanda cea mai potrivită unitate pentru dvs.!

Citeste mai mult
Condensarea

Unele produse foarte umede, cum ar fi carnea refrigerată și peștele, legumele si fructele, florile deasemenea, produc niveluri ridicate de condens în interiorul vehiculelor refrigerate. Acest lucru poate determina formarea gheții pe anumite părți ale sistemului, ceea ce reduce în mod semnificativ eficiența acestuia. Răspunsul la această problemă este sa folosim o unitate frigorifică adecvata pentru transportul produselor respective, cu facilitati automate de dezghet, pentru a elimina si a stopa formarea de gheata.


Vom avea în vedere:

  • Durata călătoriei (ore)
  • Numărul total de deschideri ale ușii pe parcurs
  • Durata fiecărei deschideri a ușii (minute)
  • Diferența de temperatură dintre interior și exterior, (așa cum a fost deja determinat pentru sarcina de transmisie).

Sunați-ne la Romad 0723560381 si vă vom recomanda cea mai potrivită unitate pentru dvs.!

Citeste mai mult
Factori de trafic

În condiții de trafic redus sau în condiții de drum deschis, motorul va fi deasupra acestei viteze reduse pentru cea mai mare parte a timpului, și efectul unei opriri ocazionale poate fi ignorată. În traficul urban, cu motorul care funcționează la turatie mica pe o perioadă mai lungă de timp, agregatul frigorific ar putea functiona o perioada lunga de timp sub valoarea nominală. Ca urmare, este posibil să nu reușească să mențină temperatura incintei sau să se recupereze greu temperatura după operatii de încărcare /descărcare.

Prin urmare, dacă se știe că un vehicul va fi utilizat în mod substanțial în condițiile traficului urban, ar trebui tinut cont si de acest factor de trafic.

Sunați la Romad 0723560381 si vă vom recomanda cea mai potrivită unitate pentru dvs.!

Citeste mai mult
en_GBEnglish